У школі відбулися заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

У школі відбулися заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

«Вас пам’ятати будемо завжди

Із вами будемо боротись за країну

За ту країну, де нема брехні

За нашу й вашу мирну Україну…»

"Герої не вмирають" - перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.
20 лютого 2019 року з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, у всіх класах пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні: виховні години «День пам’яті Небесної сотні», «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» (для учнів 1-4 класів); години спілкування «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні» (для учнів 5-7 класів); «Зима, що нас змінила» (для учнів 8-9 класів), година пам’яті «Вони завжди у наших серцях» (для учнів 10-11 класів).
Зранку учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні під час години пам’яті «Нам не жаль, бо лягли ми за діло. Гідне жертви життя і кохання».

Учні 6-Б та 7-В класів разом із класними керівниками Коломієць Н.В. та Бреус С.П. підготували та провели виховний захід «Герої не вмирають…Просто йдуть..» . «Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати!», підсумували учні створюючи "Дерево свободи".
У 6-В класі класним керівником Гуленко В.А.була проведена виховна година «Герої не вмирають». Учасники заходу відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. У заході лунали патріотичні вірші , відеосюжети, також була представлена документальна виставка «Небесна Сотня – Герої нашого часу».
«Їх назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там, на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава, Слава Героям Майдану», — ці слова лейтмотивом прозвучали на заході, який проводили вчителі історії Шевченко Н.А. та Федоренко О.М. Поіменно згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Нам випало бути свідками подій драматичних і надзвичайно болючих, таких, що ввійдуть до підручників історії та будуть визначати наше майбутнє.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.
Завдяки заходам діти не лише зрозуміли, хто такі патріоти, а й своєю дитячого душею відчули біль матерів, що втратили своїх дітей, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно бо:

До слова слово, наче вишиванку,

В народну пам'ять золоті стьожки.

І кожне покоління на світанку

По них життя рівнятиме стежки.

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

/Files/images/ato/YngsNCPRz0A.jpg

/Files/images/metodkabnet/razdelitel_33.gif

Директор школи Корнієнко Олександр Григорович 5-71-62
 Заступник директора з виховної роботи Симоненко Лариси Борисівни 5-23-66  Соціальний педагог школи Берлюти Оксани Вікторівни 5-23-66  Психолог школи 5-23-66
 Кримінальна міліція у справах неповнолітніх тел. 5-29-86  Районний відділ освіти тел. 5-70-76  Служба у справах неповнолітніх тел. 5-58-76  Соціальна служба у справах сім’ї, молоді та спорту тел. 5-44-40  Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту тел. 5-13-06  Управління праці та соціального захисту населення. Відділ звернення громадян та соціальних виплат дітей та молоді тел. 5-26-38  Відділ з призначення допомоги тел. 5-60-39
Гаряча лінія
 Всеукраїнська дитяча лінія тел. 0-800-500-21-81 ( безкоштовно, анонімно )  Кабінет « ДОВІРИ » тел. 5-44-40 ( анонімно )  Комітет сприяння захисту прав дитини м. Київ, тел. 295-26-96  Всеукраїнський комітет захисту прав людини м. Київ, пров. Шевченка 13/21-в. к.8,тел. 228-87-83  Міжнародний Гуманітарний Центр „Розрада”, тел 234-83-68  Національна «гаряча лінія» з питань насильства та захисту прав дітей: тел. 0-800-500- 33 -50  Телефон довіри з питань допомоги жертвам насилля у сім’ї : тел. 044– 451- 5- 451  Урядова телефонна «гаряча лінія»: 0-800-507-309

Дата останньої зміни 04 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!